-
Přihlásit
Přihlásit se účtem
nebo - Registrace
- Kontakt
Zpravodajství
Od bájného Númenoru po dnešní svět zločinu. Zářijové televizní novinky jsou tu
Do vinic, pivovaru, světa zločinu či bájného Númenoru zavedou diváky zářijové televizní novinky. Mnohé z nich už svůj start absolvovaly a je zjevné, že si k nim diváci našli cestu. Například první díl závěrečné série Policie Modrava byl nejsledovanějším pořadem uplynulého týdne ve všech hlavních cílových skupinách, kdy si jej nenechalo ujít 1 622 000 diváků. Jeden milion a 321 tisíc diváků starších patnácti let zaznamenala i první epizoda ze třetí série seriálu Případy 1. oddělení.
celý článekJan Žižka táhne do kin. A s ním v dobrém i zlém sličná Kateřina
/RECENZE/ Deset let příprav, shánění financí a známých tváří, pověst nejdražšího filmu, který dostal nálepku Statečné srdce počesku a z nějž mnozí měli už předem osypky. Teď vstupuje film Jan Žižka do kin. A – přesně jak si jeho režisér Petr Jákl přál - budí emoce. Pravda, všeho druhu.
celý článekMlékaři z Vysočiny: Lidi počítají, jestli dětem koupí dva jogurty, nebo jeden
/FOTO, VIDEO/ Mlékárny nevidí světlo na konci tunelu. Loni je drtily covidové lockdowny. Letos to jsou drastické ceny energií, vysoké daně, nezájem vlády a stoupající chudoba zákazníků.
celý článekPocta chloubě Vírské přehrady: novou poštovní známku zdobí Chudobínská borovice
/AUDIO/ Česká pošta vydává novou poštovní známku s motivem Chudobínské borovice, která se stala Evropským stromem roku 2020.
celý článekMoštování na Žďársku letos zdraží. Známe ceny
/FOTO/ Moštárny na Vysočině už chystají lisy. Ovoce je dost. Někde nabízejí kromě moštování i pasterizaci. Zákazník musí letos na většině míst sáhnout hlouběji do kapsy.
celý článekTřebíčská slanina je nejlepší na Vysočině, uspěla v soutěži
Nejlepší je slanina z Třebíče a jahody z Kožichovic. Pro ocenění Regionální potravina Vysočiny si na Den zemědělců, potravinářů a venkova přišlo v Jihlavě devět producentů. Do soutěže se na Vysočině přihlásilo dvacet výrobců s pětašedesáti produkty. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
celý článekLidé ve Žďáře stárnou, mladí odcházejí. Město má tipy, jak je přilákat zpět
Deset za deset. O deset procent se za deset let snížil počet obyvatel ve Žďáře nad Sázavou. Obyvatelstvo města také nadprůměrně rychle stárne, pryč se stěhují hlavně lidé v produktivním věku. Věkovou strukturou proto patří Žďár mezi starší města. To vše ukázala statistika, o jejíž zpracování zažádalo vedení města. Žďár se snaží hledat proti nepříznivým prognózám řešení, plánuje ale také nové bydlení pro důchodce.
celý článekGurmánský zážitek: v Uhřínově vařili kotlíkové guláše. Podívejte se
/FOTO, VIDEO/ Divočák, býček či divoké kachny. I takové byly přísady, které v Uhřínově na Velkomeziříčsku do svých gulášů dávali amatérští mistři kuchaři.
celý článekNoci na Vysočině jsou chladné, teploty se blíží k nule
První zářijový víkend začal velmi nízkými nočními teplotami. „Na stanici Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v jihlavských Hruškových Dvorech jsme v pátek ráno naměřili 4,2 °C. V sobotu ráno to bylo dokonce jen 2,9 °C,“ informoval dobrovolný pozorovatel ČHMÚ v Jihlavě Petr Janoušek.
celý článekVe folkloru se zpívá o tom, o čem se nemluví, říká Zuzana Lapčíková
Cimbalistka a zpěvačka Zuzana Lapčíková už po několik desetiletí symbolizuje spojení moravské lidové hudby a jazzu. Nyní uvažuje o vydání životopisné knížky a nového alba, na kterém by se poprvé za celou svou kariéru představila jako písňová autorka.
celý článek